Friday 20 May 2016

Mozgás. Művészet.

Kedves Babó!

Sokat fejlődtél mozgás terén. 
A napokban próbáltalak megtartani állásban. Szívesen tornászod magad guggolásból álltó helyedbe. Aztán nekilátsz a szteptáncnak. Leköt; hogyha rosszabb a kedved, felvidít a jól végzett munka. Azonban rájöttél arra is, hogyha ezt a mozdulatot a kiságyban csinálod, béka-hátúszásban tudsz közlekedni. Ha egy időre magadra hagylak, rendre valamelyik sarokhoz nyomott fejjel, széles vigyorral és sok mocorgással vársz rám.
Nem tudom, a nyújtózás mennyire ösztönös dolog, de pontosan olyan jóízűen műveled, mint akármelyik felnőtt. Szinte kedvem támad a "csak még öt perchez", ha rád nézek. Nagyon cukin felhúzod a kis combikáidat, homorítasz és összegyűröd az arcod az öklöcskéiddel.
Ha kirobbanó jókedved van, szabályosan kacarászol. Ezt el lehet érni például az ujjaid pengetésével, de sokszor a sima napi torna is ennyire tetszik, vagy ha gyöngéden megrázlak. A Vidorka, Vigyorka mellé a Hunnnci, Kunnnci (=Huncutka von Kuncogónia, a szerk.) becenevek is felsorakoztak. Ekkor szívesen játszod a "hóban az angyalka" mozgásformát: kéz fel, láb behajlít, majd gyorsan lecsap mindkettő. Olyan hirtelenül, hogyha csörgő kerül a kezedbe, szabályosan megijeszted magad.
A fürdést kezded megszokni, hason tartva, néha a szemedbe nézve egész szívesen elbékászol a vízben. Sokszor visszamosolyogsz. Csak nem megszereted a vizet így, hogy apád-anyád és te is vizes jegyben születtél? Utána, a "műtőasztalon" (=pelenkázó, a szerk.) feldobva valószínűtlen gyorsasággal kavar kezed-lábad, talán hogy felmelegítsd magad.
Hurcikendőben is rendre kifelé homorítasz, hogy mindenből lássál egy kicsit. A cicizés egy részét a legvalószínűtlenebbül: combomon hasmánt, esetleg pucsítva, onnan derékszögben feltápászkodva műveled.
Ölben szívesen elücsörögsz, a kiságyban elfoglalod magad. Az öklöd után mostanra bármit begyűrsz a szádba. Legutóbb az én öklömmel szemeztél mindaddig, míg dülledő szemmel próbáltad legalább annyira eltüntetni, mint a sajátodat. No ezen könnyesre röhögtem magam. Nagyon koncentráltál, hogy sikerüljön!

Így nincs más teendőm, mint gratulálni a hét óriási fejlődéseihez.
Puszil
Anya

No comments:

Post a Comment