Monday 21 March 2016

Mirelit babuci

Kedves Böbicsek!

Óriási szerencsémre tényleg az éjszakát választod az elsődleges alvási időszaknak. Eddig még nem fordult elő, hogy annyira belelovalld magad egy problémába, hogy abba se hagyd hajnalig. Ez viszont nem jelenti, hogy néhanapján ne sírnál te is keservesen, míg mi, tudatlan felnőttek fejünket vakarjuk a probléma felett.
Néhány szabályszerű pontot azért össze lehet foglalni ezzel kapcsolatban is. 
Hogyha a rendszer "input" és "output" végei rendben vannak (ti. ettél eleget és kakiltál rendesen), viszont a rendszer még mindig "nyikorog", akkor a rendszer közepével lehet baj. Ilyen például a hasfájás. Annak dacára, hogy az adott pillanatban ezzel nem lehet mit kezdeni, azért vannak módszerek. 
  1. Cicit adok. Sose köpted még ki.
  2. Nem etetlek túl. Fitnessz tej mindenekfelett! Ilyenkor kicsit ritkábban kapsz enni. (Ilyenkor legyen okos az ember, melyik a helyesebb megoldás!)
  3. Mivel ti babák az időjárásra érzékenyek vagytok, a szél és front szintén hasfájást okozhat. Tartok ugyan tárgyalásokat az időjárásfelelőssel, de még nem jutottunk az ügy végére.
  4. Tornáztatás, kamillatea-ivás - hát nem mondanám, hogy bármi hasznuk volt...
  5. "Oroszlánfekvés" - kezed-lábad lelóg a bölcsőként kialakított alkarunkról, ahol hason fekszel. Nem annyira sikeres, mint amennyi hitet belevetettünk.
  6. Hasra fektetés. Állítólag vannak akik megnyugszanak tőle. Te egyszer sírtad álomba magad, azóta csak még jobban üvöltesz. Hallanánk, ha nem lenne a lepedő hangfogó hatású.
  7. Büfiztetés. Sokszor nem is a büfire várunk, mikor vállra rakunk, hanem hogy a másik végeden jöjjön a motyó. De valahol biztos. "Jobb kint, mint bent."
  8. Tengerészjárásban körülhordozás a lakás különböző pontjain, miközben vállon könyökölsz és hátrafelé sasolsz. Nálad ez a fogás szinte mindenekfelett működik - szemben a mellkasra helyezéssel.
  9. Kocsiban gurgulázás. Mindegy, hogy autó vagy babakocsi, a lényeg, hogy rázza a feneked.
  10. Játszócumi. Tudom, nem kellett volna, de sok esetben látványosan elnyugszol tőle.
  11. Magamra kötözlek. Nem horgászzsineggel, hanem egy öt méteres kendővel. Ki ne imádná anyuci szuszmákolását és melegét a fülébe? Nincs az a keserves sírás, ami ne találna vigaszra. Vigyázok vele, mert addiktív. Gerincsérvre pedig nem gyúrok.
  12. Az Adu Ász: kivágni a hidegbe. Nekem is az volt a kedvencem: egy fűtetlen helyiség (ahol máskor a víz is megfagy), jó takaróval. Csatakosra izzadtam magam a kedvenc irhahálózsákomban, mégsem engedtem megszabadítani tőle magam nyárig. Ez közös kedvencünk. Mindemellett nem bírsz ellenállni a pocakodra fújt hajszárítónak sem. Fürdés után fedeztük fel, mennyire jólesik: mint egy kisbéka, ellazulsz és élvezed a trópusi klímát. Így tiszteletbeli nyári kislánnyá avattunk.
Ökölszabály: minden etetéssel új élet kezdődik. Ha mégsem, akkor az új nappal. Azzal  már biztos. Továbbá ha nem működik, kezdd elölről - már több tapasztalattal.

Ölel
Anya

Ui.: a mai napon ipari mennyiségű vigyort eresztettél meg az arcom vizslatásakor. Vagy tényleg murisan festek, vagy megtanultál mosolyogni! Ugyanekkor elhangzott az első "Gá!" is.

No comments:

Post a Comment