Sunday 3 January 2016

Ünnepek zárásaként

Kedves Rajongótáborom!

Azt csiripelik itt a fejem fölött, hogy Bújjék - vagy mi a szösz. Nem tudom az miért jó, én továbbra is jól érzem idebent magam. Ja, hogy Boldog Új Év? Ha Ti mondjátok... Én tegnap, ma, holnap is eszem, iszom, alszom, tornázom és öklözök, nézelődöm, hallgatózok, ásítok, csuklom. Mintha említettek volna valami újévi fogadalmat is. Részemről továbbra is fogadom, hogy Kisanyámat megtanítom a gyerektartás csínjára-bínjára. Valamint hogy lelkesen gyarapodom és kiadósakat mocorgok. Még egy kiló van hátra! Ja és Világbéke.
Egy csomó jó dolgot lehet idebenn csinálni: kotorhatok például magamnak egy kis sarkot, ahol megnézem, van-e valami érdekesség. Megtanultam babául mozogni - tudjátok milyen nehéz a szép harmonikus mozgást visszabutítani minden rendszert nélkülöző rugdalássá? No de meghajlok a nép akarata előtt. Ezzel különben is jobban meg tudom lepni anyát. Az időzítés a lényeg kérem! Azt az egyet nem értem csak, miért jó ez az összeszűkülés - hirtelen elfogyott a hely!
Volt még, mikor nagyban ment az uszi, aztán erősítést toltam, de úgy tűnik ezt is be kell fejeznem - ha csak ki nem rúgom a ház oldalát (eddig még nem sikerült).

Néha úgy érzem, kissé kifulladok. Eddig valahogy minden bővebben volt számolva. Hiába húzogatom a csengőzsinórt, nem kapok annyit amit szeretnék. Tisztára mint valami babakiképző-tábor. Hát ez így nem fair. Na jól van, nézzünk a holnap elé pozitívan, akkor is történhet valami jó. Például támogatom ezt a stresszmentes életet, alvásokkal. Persze a gyaloglás ringása mindig kellemes, de így, hogy sehová nem kell rohanni, nincs nyüzsi, a legfontosabb, hogy meghallgathassam a Diótörőt élőben, azért az nem olyan rossz, na. Az édes ízzel is összehaverkodtam, bár elég haszontalannak tartom. Kisanyám úgy veszem észre, kicsit összeszokottabb párost alkotunk. Az már valami, nem? Persze van még mit tanulnod: nem hassal hárítani, leszokni az oldalazásról, segítséget kérni mert nem megy minden egyedül, satubbi.

No lépek, mert így nem tudok elég meglepően mocorogni. A multifunkcionalitás idegpályái még nincsenek készen. Vagy írok, vagy rugdosok. El is köszönök hát, további kellemes BÚjjást mindenkinek! Ja, nem BÚJJÉKot. Vagy mit.

Böbe von Mocorgónia

No comments:

Post a Comment