Wednesday 20 January 2016

Minnyá'

Kedves Babó!

Elintéztem ám, hogy minden rendben legyen, ha érkeznél. Lesz mit enned, lesz hol aludnod, fürdened, meleg lesz, lesz mibe kakilnod, büfizni... Egyelőre azt hiszem ennyit tehetünk itteni létezésed megkezdéséért. Tudod, valahogy az az érzésem, hogy mind a ketten felkészültünk (már amennyire az ilyesmi lehetséges). Hogyha úgy érzed, készen állsz, indulhatunk.
A pocakom előrefelé növöget, szép lassan elérem a pohártartó funkciót. Kissé viszket néha a pocóm, jólesik végigvakargatni - ilyenkor elgondolkodom, ugyan mennyire lehet furcsa érzés odabentről ez a mozdulatsor?
A hasfalam újabban mintha papírból lenne, majdnem ujjanként különböztetem meg, hogyan érsz hozzám. Kicsit félelmetes, hogy tegnap óta érzem és látszik is, ha lábfej-éllel vagy lábszárral közlekedsz, mert tényleg egy él nyomakodik végig a hasamon. Hajnalban meg kézzel kotorászol lent a pocóm alján, mintha ki akarnád ásni magad. Nem fáj, de mi van ha sikerül? Nem így szokás távozni... Keresztbe-kasul átérsz, így bár nem szokták nagynak tartani a hasamat, biztos vagyok benne, hogy megfelelő méretűre nőttél. Jelentkeznek ezek a jóslófájások is, bár nem igaziból fájnak. Egyszerűen keményebb olyankor a pocakom.  Megtanultam, hogy a méh ún. kontrakciós szerv: ha rugdosod vagy nyomogatom, megkeményedik válaszul. Profin megtanultad nekinyomni a lábam zsibbasztó idegét a medencémnek, így van, hogy megbicsaklok járás közben.
Furcsa, mert többen említik a CTG vizsgálat közben, hogy úgy kell ébresztgetni a gyerkőcöt, hogy a gép egyáltalán jelet adjon. Neked beállt napirended van: nagyjából kétóránként tevékenykedsz. A lefekvés előtti a legintenzívebb tornaóra, de egyébként máskor is lelkesen nyüzsögsz. Még az éjszakai pisilésem után is átfordulsz te is a másik oldaladra.
A kismama-tornán az utolsó előtti héttel a csoport veteránjának számítok. Ugyanekkor már nem nagyon mozdulok ki felügyelet nélkül - valaki általában kísér. Lehet, hogy perverz dolog ilyet csinálni, de az utolsó hetekben megszerveztem magunknak egy önálló kiállítást Szimbionták címmel. Van több kép, ahol a Te segítségeddel lettünk feledhetetlenek. Jó, mi? A hírnév útjára léptünk.


Van még egy óriási előny, amit valószínűleg Tőled kaptam: "beépített leszarom tabletta*". Az utóbbi időben tényleg nem tud érdekelni mások élettörténete - főként ha nem elég pozitív. Egyik fülemen be, a másikon ki. S ami igazán menő az egészben: ezt nem félek közölni sem. Rengeteg energiát spórolok meg magamnak a felesleges érzelmi bevonódások nélkül. Végtelen történet ősöreg Morla teknőse megvan? Na ilyen ez. Veled annyival jobb foglalkozni!
Szóval csak annyit akartam jelezni, hogy ha úgy gondolod menjünk, akkor mehetünk.

Már nagyon vár
Anya

* leszarom tabletta: humoros felirat cukorkásdobozon, hogy jobb kedvvel teljen a nap. Beépített: nekem nem szükséges tablettákat szedni a hatás eléréséért.

No comments:

Post a Comment