Wednesday 9 September 2015

Böbebaba

Kedves Babó!


Meglátogattunk Téged hajlékodban (amit időközben kipofoztam, szépen elférsz már benne). Szonográfus bácsi azt állítja, kislány vagy. És nagyon szép szabályos a gerinced és bordád. Meg lehet látni a kezecskéd és lábacskád csontjait is. Úgy általában véve egészségesnek lettél minősítve. Megalapozottnak vélem a gondolatot, miért érzem úgy, mintha jobb alul rajcsúroznál: abban az irányban végződsz, így stepptáncot is arra lejtesz. Délelőtt és estefelé megy a buli. A szívhangod még mindig gyorsabb egy felnőtténél, viszont szép szabályos.
Beiratkoztam egy kismamaképzőbe is az egyik legbababarátabb (sokat babrálunk B betűkkel! [a szerk.]) kórházban. 6 alkalommal fognak mesélni. Most azt magyarázták el, milyen változások vannak-voltak-lesznek bennem. Érdekes, mert az ún. előtej-elválasztást jellemzően az utolsó harmadra teszik. Megkaptam a minél későbbig ajánlott hasonalvás okát is: a hátam oldalán van nagy véna amit esetleg elnyomhatsz, így visszeret okozva. Enyhe ujjzsibbadást a vizesedés okozhat. 
Nyugodtan igyak amennyit kívánok, ebben se fogjam vissza magam. Az a hormon, ami a hangulatingadozásért felelt az első hónapokban, egyben székrekedésért is bűnös lehet. Ami 22-es csapdája, mert erőlködni méhgörcsök miatt nem szabad. 
Igen rendszeres görcsök esetén van létjogosultsága, hogy bevonuljak a kórházba szülni - tilos a mentőket ezzel feltartani, hacsak nem dől a vér. Már korábbtól össze lesz pakolva egy táskányi ruha, mely épp csak annyiban különbözik egy háromnapos kiruccanástól, hogy több bugyi, betét és babaruha szerepel benne, valamint csoki és szőlőcukor. Szigorúan fővesztés terhe mellett szerepelnie kell a pakkban az összes addig begyűjtött leletnek és hivatalos papírnak - apasági nyilatkozatnak, személyinek, apuka személyi iratai fénymásolatának.
Szülés után kedves papa első megkönnyebbüléstől fogva szórakoztathatja a babát, ennek hiányában a nővérek odaadóan segítenek vagy egy inkubátorszerű melegített ágyra helyezik, míg anyuka összelapátolja magát. 72 órát kötelező benntölteni a kórházban (különben ők nem kapnak támogatást). 3-4 ágyas szobák vannak, ahol szinte 0-24 órában együtt lehet lenni a babával. Nekem ugyan dokibácsi azt mondta, Fehérvári útra tesz át (70 évesen hadd ne keltsem hajnal 2-kor hogy szülni szeretnék, így az utolsó hetekben átmegyek egy ottani nőgyógyászhoz), de igyekszem megtalálni egy ilyen nyugalmasabb helységet ott is.
Kaptam rövid írásokat különböző szakemberek tollából, hasznosak lesznek könnyű esti olvasmánynak. Jövő héttől pedig megyünk tornázni is - ahol végre megtudhatom, milyen gyakorlatokkal és mozdulatokkal nem bántalak Téged. Így nyugodtabban tudok majd táncon is különféle mozdulatokat megcsinálni. Valamint itt megy a trécselés és eszmecsere a különféle tapasztalatokról. Várom már nagyon!
Maradok tisztelettel
Mindentudó Anyuka

No comments:

Post a Comment