Friday 23 December 2016

Karácsonyi epizódok

Kedves Babaci!

Újabb kis történetektől teli a zsák. Elmesélem, nehogy kicsorduljon.
Jó ideje kakukkmadár lettél. Talán a Hopp Juliska dallamát utánoztad le. Most viszont mindenki téged utánoz. Divatdiktátornak születni kell. Jellegzetes még a kacagásod. A leghangosabb részt levegőt szívva adod ki. Ezen aztán mind nevetünk.

Döbbenetes szinten áll a rendszereteted. Azért szeded le a szemüvegeket, hogy visszarakhasd. Ha kiszórsz egy zacskó szaloncukrot, törekszel rá, hogy maradéktalanul visszapakold. A negyed órával később, szoba túloldalán megtalált cukorpapírral is odaballagsz és szeretnéd azt is a helyére tenni. Perverz módon érdeklődsz a tisztítóeszközök után. Kicsit vizes felmosórongy, partvis és lapát - mind örömöd netovábbját képezik, ha megszeretgetheted őket. Igyekszem eltenni őket az útból, de jaj lesz, ha nem sikerül... Így is felköthetem a gatyámat, nemsokára rendre fogsz utasítani. Szó szerint.
Vannak további rendszerek is, amiknek meghatározott folyamatuk van, úgy kell lenniük. Ilyen például a pisilés. Már az enyém. Egyrészt jönnöd kell neked is, felügyelet nélkül nincs pisi. Másrészt neked is kell WC papír. Mind a két kezedbe. Ezeket be kell dobni, hogy eltűnjenek. Aztán le kell húzni a WC-t, majd le kell csukni a fedelét, amit mindkét kezeddel lepecsételsz. Ez így a helyénvaló.
Ha enni kell, hát enni kell. Mindenkinek. Hogyha téged etet nagyapa, az a minimum, hogy a te kezedben lévő kiskanállal őt eteted  meg.
Úgy érzem, a finommotoros készségeid ugrásszerűen fejlődtek. Nagynénéd borsóleveséből elkunyeráltad mind az összes borsót. Tenyérből két ujjal kivetted, egyesével a szádba pakoltad. Néhányuk köpenyét leszedted kézzel vagy szájjal. Mindegyik eltűnt benned. Ja és remekül xilofonozol és rajzolsz. Imádod, hogy a kezedben tartott eszközzel mindenféle csínt végre tudsz hajtani.
Nem tudom, említettem-e, de nevetni a levegőt szívva is tudsz. Ezt a jellegzetesen göndörödő kacajt csak babák produkálják, és rettentő cuki.

Ezeket mind a karácsonyfa alá tehetjük, olyan ajándékok.
Pusszant szeretettel
Anyaci

No comments:

Post a Comment