Sunday 11 September 2016

Lakótárs kerestetik

Leánylakásom adatairól:
Csepel mértani központjában elhelyezkedő, történelmi okokból kegyelmet kapott kertesházba lakótársat keresek. Az összes csepeli BKV járattól és az összes felekezet templomától három percre, két babaüvöltésre, negyed perc bicikliútra található. Az ikerház egyik felét egy kedves úriember, családunk albérlője lakja. Sose zavar, s hogy mi zavarjuk-e, nem derült ki, hiszen sose zavar.
A lakrész nem nagy, de legalább kicsi. Tiszta (kivéve, ha Babóval aktivizáljuk magunkat. Ez elég gyakori). Egy szoba, pici konyha, mindenfelé ablakok - valahol úgyis bejön a napfény. Nappalink panorámaablaka csodálatos kilátást nyújt – a szemközti négyemeletes panelházra. Praktikus elrendezés, feküdnivaló szőnyeg, kanapéágy. Nagy kád (7-8-ig az enyém!), kis bojler. Pisilni ülve, fiúknak is. Váltócipő kötelező.
A kert pici, ámde csendes - ez meglepő, tekintve, hogy főúti házról van szó. A dudvákat magam gondozom, s majdan tervben van egy úszótó is. (Ha már ilyesmi a szakmám.) 
Az ideális lakó hosszabb távban gondolkodik. Figyelmes velünk, különösen Babóval, akit hírnevének megfelelően körüldong. Humoros és szereti a zenét. Főként a hangszerrel előállítottat. A laptop nem hangszer. A szobában álló pianínó viszont az. Szeret a teraszon, a szőlőlugas alatt megvitatni rendkívüli horderejű dolgokat, mint például a következő napi főznivaló, vagy a lottóötös nyereményének elköltése. (Nem mintha kitöltöttem volna egyet is.) Szereti a hasát, mert baromira unom öt napig enni ugyanazt - ha mégoly finomat is főztem. Elfogadja, hogy Böbe ebédje után a konyha kisebb atomtámadás helyszínévé válik. Foglalkoztatja őt, amíg én ezt feltakarítom. Nem kérdez rá, miért látja néha Babón a szárazlepra tüneteit, mert tisztában van vele, hogy az az elmúlt három evés maradványa - fültövön, másodujjpercen, szemhéjon. Elfogadja, hogy Böbe jóvoltából hajnalban kezdődhet buli – bármelyik nap bármelyik bulija után.
A piszkos anyagiakról is essék szó. Ha már ilyen jól kijövünk, én vagyonközösségre gondoltam. Ja, hogy a leírás egy férjjelöltre vonatkozik? Lehet, hogy nem a kiadó ingatlanok között kellene hirdetni? A fenébe, megint bakot lőttem.

**A bejegyzés humor rovatunkat bővíti, kéretik nem osztani komoly szándékkal.

No comments:

Post a Comment