Sunday 30 July 2017

Mindjárt másfél

Kedves Manócska!

Kissé fáradtan ülök neki az írásnak. Vélhetően újabb adag kisőrlőt nyomsz elő, miközben szellemi bakugrásra is készülsz. Ezt több okból gondolom így:
  • könyékig eltünteted a kezed a szádban, miközben mintha folyton szájfény lenne a szádon
  • akár 4 órát is alszol napközben, egy húzásban
  • néha nyűgös vagy, látszó okok nélkül
  • hőemelkedésed lehet.
Számomra meglepő módon (= korainak tartom) pelusban is zavar, ha pisilned kell (összecsavargatod a lábaid vagy leguggolsz) és egyébként sem szeretsz pelust viselni. Morcos vagy érte, ha én megyek pisilni, közlöd, hogy "pisiii - neeem!" és húzol. Még nem tudtalak rászoktatni a bilire, de van egy olyan sejtésem, hogy ha megtanítom, hálásan használod majd. Végre nem kell irigykedned.
Naponta több új szót ejtesz ki: pók, Buci (= maci - tán innen a régi újság neve), busz, tapsi, nyuszi, háló, sapi, zopi,  Hiiinta-aititu [halandzsa] zsupsz, Szita szita [...*] zsupsz. Már félek este magyarázni, mert kiragadod a hangutánzó szavakat és ismétled hiba nélkül, amitől majd' leszédülök az ágyról.
Életed első szerepjátékát is megrendezted:
Buci csuszi, zsupsz! - fogtad a macikat, lehúzgáltad az ágy szélén a földre, így szoktál te is lejönni.
A csúszdázás napi szintű elfoglaltság lett, bár még fogni kell a kezed. Furcsa fóbiád viszont a víz. Nehezemre esik belátni, hogy csak nagyon lassan fogunk tudni nagy strandolásokra menni. A legnagyobb vívmány, hogy a szörfdeszkára rá mersz ülni, pedig hullámzik. Egyébként a parton molyolsz, ahol csak a lábujjadat éri a hullám. Rájöttél, hogy sarazni rettenetesen gusztustalan - és jó! - dolog.
Hatalmas hajat növesztettél. Egy nap megkérdeztelek a sajátomat rendezgetve, hogy ugyan miért teszed a hajgumit a fejed búbjára? Csak nem? Csak de - alig vártad, hogy neked is legyen bóbitád, mint anyának. Minden halandó babával ellentétben te nem kitépni szeretnéd, hanem visszatenni a hajgumit. 
További csajos dolgok: 
  • anya ékszereit válogatni és felhúzgálni
  • az előásott magassarkúkat próbálgatni
  • a horgolt rágónyakláncot hordani.
Míg egy fiút érdekel a slag szerkezete, addig téged az zavar, hogy nem engedtem teli a kannát és nem öntözhetted meg a növényeket. Fiús háznál alig lehet kirobbantani az önkényesen bemászó gyereket az autóból, míg te csak járkálsz körbe és várod türelemmel, hogy végre betegyenek a kisszékbe és különben is, csubbe! [a kocsiajtót].
Most már senki nem mondhatja, hogy olyan kis fiús vagy.
Levelemet viszont berekesztem, vagy itt alszom el a billentysd,avlck aáksdkvFDGsaí.
zzZZzzzz
Anya

* "Szita szita szolgáló
Van-e liszted eladó?
Van lisztem, de nem jó,

Beleesett a pondró
Zsupsz, kidobjuk a pondrót!"

No comments:

Post a Comment